Zůstat spolu doma v Dětském domově v Žatci

Někdy stačí málo, aby se z náhlého nápadu rozvinul příběh, který potěší a obohatí život lidem, jež se dosud ani neznali.

Naše paní ředitelka Markéta se 23. prosince vydala na poslední předvánoční nákupy a v nákupním centru narazila na charitativní sbírku Strom splněných přání. Ihned si vzpomněla, že dvě z našich klientek, paní Rena a paní Jana, rády pomáhají ostatním.

Napadlo ji nabídnout jim možnost se sbírky zúčastnit a některému z dětí, co nemohou slavit Vánoce s rodinou, koupit dárek pod stromeček.

Náš šťastný los padl na osmiletého Tomáše z Dětského domova ze Žatce, který si přál pod stromeček kolečkové brusle.

Reně a Janě (a ani Markétě) se však nechtělo posílat dárek poštou. Místo toho se dohodly, že jej Markéta předá osobně. Kontaktovaly paní ředitelku domova Mgr. Bc. Lenku Woloszukovou a dárek pro Tomáše včas oznámily. Tomáš tak pod stromeček obdržel aspoň tu dobrou zprávu a mohl se na brusle těšit. A 16. ledna Markéta vyrazila do Žatce.

Výsledek vidíte na fotce. Tomášův zářivý úsměv nad bruslemi a spokojený výraz staršího bráchy Patrika mluví za vše.

Jako mnoho dětí s podobným osudem, to ani Tomáš s Patrikem nemají jednoduché. V dětském domově bydlí pět let, ale díky zajímavému konceptu žateckého dětského domova chodí nejen do školy, ale mohou bydlet v klasickém sídlištním bytě 3+1 a být co nejširším způsobem zapojení do běžného života. Oba se dobře učí, sportují a touží být fotbalisty.

Radost z dárku sdílela i podporovatelka naší organizace a letitá kamarádka Valerie, která se taky předávání zúčastnila. Spolu s Markétou pozvaly kluky do restaurace (což pro ně bylo úplně poprvé v životě!) a oni jim za to udělali prohlídku části města, ve kterém žijí.

Zůstat spolu doma se snaží pomáhat všem lidem s jakýmkoliv druhem znevýhodnění, včetně dětí bez rodičů. Snažíme se pomoci jako organizace, i soukromě sami za sebe. Náš příběh však také dokazuje, že i lidé, kteří sami potřebují jistou podporu, chtějí pomáhat ostatním a jejich věk, či zdravotní specifika jim v tom nijak nebrání. My v naší službě jim v tom rádi budeme pomáhat.

Sdílejte příspěvek:
Facebook
Twitter
WhatsApp